Glutenfri Terrazzo ostekake
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
½ pk kiwi gelé
½ pk sitron gelé
½ pk blåbær gelé
½ pk bringebær gelé
½ pk appelsin gelé
250 g digestive
100 g smør
6 gelatinplater
1 dl sitronsaft
100 g sukker
300 g seterrømme
200 g kremost naturell
3 dl kremfløte
Slik gjør du
- Lag geleene som anvist på pakken, gjerne en dag i forveien, bortsett fra appelsingeléen som du skal bruke til topplokket.
- Kle en kakeform med bakepapir, ca. 22 cm i diameter.
- Knus kjeksen til den ligner sand, for eksempel ved å ha dem i en plastpose og slå lett med et kjevle.
- Smelt smør og bland sammen med kjeksen. Ha over i kakeformen og press blandingen godt ned i formen. Sett kjølig.
- Legg gelatinplater i kaldt vann i noen minutter.
- Ha sitronsaft og sukker i en kjele. Kok opp.
- Press vannet ut av gelatinplatene og ha over i kjelen. Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl noe.
- Ta ut geléen og kutt i mindre biter. Er bitene for store vil de synke til bunnen av kaken. Så en blanding av middels store og små biter er fint.
- Ha seterrømme og kremost i en kjøkkenmaskin og pisk til luftig.
- Tilsett kremfløte og gelatinblandingen. Rør til alt er godt blandet.
- Ha i geléen og rør lett rundt.
- Hell ostemassen over i kakeformen og la stå kjølig natten over.
- Lag appelsingelé, som anvist på pakken, og hell forsiktig over ostekaken når ostemassen er stiv. Pass på at det er nok plass så det ikke renner over kakeformen.
- La stå kjølig i et par timer til, så geléen stivner før servering.
Tips: Ønsker du ikke å styre med å lage halvparten av geléen, kan du lage full pakke og spare resten til servering.