Terrazzo bred 1280.jpg

Glutenfri Terrazzo ostekake

Bakverk 40 - 60 min

Vi ble så inspirerte Terrazzo-kaken til dyktige @matklubbentrondheim på Instagram, at vi laget en glutenfri variant.

Ingredienser

½ pk kiwi gelé

½ pk sitron gelé

½ pk blåbær gelé

½ pk bringebær gelé

½ pk appelsin gelé

250 g digestive

100 g smør

6 gelatinplater

1 dl sitronsaft

100 g sukker

300 g seterrømme

200 g kremost naturell

3 dl kremfløte

Slik gjør du

 

  1. Lag geleene som anvist på pakken, gjerne en dag i forveien, bortsett fra appelsingeléen som du skal bruke til topplokket. 
  2. Kle en kakeform med bakepapir, ca. 22 cm i diameter. 
  3. Knus kjeksen til den ligner sand, for eksempel ved å ha dem i en plastpose og slå lett med et kjevle. 
  4. Smelt smør og bland sammen med kjeksen. Ha over i kakeformen og press blandingen godt ned i formen. Sett kjølig. 
  5. Legg gelatinplater i kaldt vann i noen minutter. 
  6. Ha sitronsaft og sukker i en kjele. Kok opp. 
  7. Press vannet ut av gelatinplatene og ha over i kjelen. Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl noe. 
  8. Ta ut geléen og kutt i mindre biter. Er bitene for store vil de synke til bunnen av kaken. Så en blanding av middels store og små biter er fint. 
  9. Ha seterrømme og kremost i en kjøkkenmaskin og pisk til luftig. 
  10. Tilsett kremfløte og gelatinblandingen. Rør til alt er godt blandet.
  11. Ha i geléen og rør lett rundt.  
  12. Hell ostemassen over i kakeformen og la stå kjølig natten over. 
  13. Lag appelsingelé, som anvist på pakken, og hell forsiktig over ostekaken når ostemassen er stiv. Pass på at det er nok plass så det ikke renner over kakeformen. 
  14. La stå kjølig i et par timer til, så geléen stivner før servering. 

 

Tips: Ønsker du ikke å styre med å lage halvparten av geléen, kan du lage full pakke og spare resten til servering.