Biscotti fra glutenFRI 2_24.jpg

Glutenfrie biscotti med hvit sjokolade

Bakverk 40 - 60 min

Biscotti er en klassisk tørr italiensk kjeks, som enten kan dyppes i søt vin eller i sterk kaffe. Vi velger å servere den til en herlig fruktsalat med jordbær og krem.

Ingredienser

Oppskriften gir 4 brett

Biscotti

150 g smør

300 g sukker

3 egg

100 g mandler

100 g tørkede tranebær

60 g pistasjnøtter

6 dl fint/ lyst mel

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Pynt

200 g hvit sjokolade

4 ss frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Skru ovnen på 180 °C.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen.
  3. Bland inn egg, mandler, hakkede pistasjnøtter og tranebær, mel, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett litt mer mel om deigen er veldig klissete.
  4. Del deigen i fire og rull hver del til like lange pølser. Legg over på et stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  6. Skjær pølsene i tynne skiver på skrå på stekebrettet og stek dem i 10 minutter til.
  7. Avkjøl på rist.
  8. Smelt hvit sjokolade over vannbad og dypp biscotti i sjokoladen. Legg på rist så sjokoladen kan stivne.
  9. Dryss gjerne over frysetørkede bringebær eller grovhakkede nøtter før sjokoladen har stivnet helt.