Blinis med røkelaks 1200x500.jpg

Glutenfrie blinis med røkelaks

20 - 40 min

Denne glutenfrie forretten er både enkel og dekorativ, og ikke minst smaker den helt fantastisk! 

Ingredienser

Ca. 30 stk.

Blinis
2 egg
3 dl skummet kulturmelk
60 g smeltet smør, noe avkjølt
150 g bokhvetemel, fullkorn
1 ts sukker
0,5 ts natron
0,25 ts salt
smør til steking

Topping
300 g røkelaks
3 dl rømme
100 g løyrom, lodde- eller ørretrogn
0,5 rødløk, finhakket
frisk dill
 

Slik gjør du

1. Skill eggene og visp eggeplommene med kulturmelk, smeltet smør, bokhvete, sukker, natron og salt til en tykk, klumpfri røre.

2. Stivpisk eggehvitene og fold inn i røren.

3. Varm en stekepanne med smør. Sett deigen til små pannekaker med en skje og stek gylne på begge sider.

4. Legg blinis utover serveringsfat og topp med rømme, røkelaks, løyrom, finhakket rødløk og dill.