
Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS
Glutenfrie bruschettas
Ingredienser
Loff
1 beger Kesam
3 dl vann
4 ss olivenolje
1 ss honning
50 g fersk gjær
2 ss psyllium
1 pk. Semper fin melblanding
100 g Toro Lys melblanding
1 ts salt
Til pensling
1 egg
sesamfrø
Slik gjør du
Varm opp vann og bland inn Kesam, olje og honning. Ha i en eltemaskin. Pass på at blandingen er fingervarm når du rører inn smuldret gjær. Tilsett psyllium, mel og salt. Elt til godt blandet og hev tildekket i 30 minutter. Form til en tykk pølse og legg i smurt form. Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss på med sesamfrø. Stek i forvarmet ovn på 200 °C i 45 minutter.
Bruschetta toppinger
Rist skivene i en panne eller i ovnen til lett gylne/ristet overflate.
Blåmugg og pære
100 g blåmuggost
1 ss seterrømme
1 ss flytende honning
1 pære
Knus osten med gaffel og rør inn rømme og honning. Pynt med tynne båter av pære.
Bakte tomater
150 g små tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
salt
frisk basilikum
Bak tomatene med litt olje på 180 °C i 10-15 minutter. Skrap med et fedd hvitløk over de ristede skivene. Legg på bakte tomater, drypp over god olje og gi et lett dryss med flaksalt. Vær raus med basilikumen.
Snøfrisk med plommer og bringebær
100 g Snøfrisk
1-2 plommer
1 liten håndfull bringebær
Smør med Snøfrisk og pynt med bringebær og tynne båter av plomme.
Spekeskinke og asparges
4 ss Snøfrisk
4 skiver spekeskinke
4 jordbær
8 aspargestopper
1 liten neve pinjekjerner
Smør et lag Snøfrisk, legg på spekeskinke, skiver av jordbær, ristede pinjekjerner og aspargestopper.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS