
Glutenfrie lapper med appelsinsirup
Ingredienser
8 stk.
Appelsinsirup:
1,5 dl appelsinjuice
100 g sukker
2 gulrøtter
1 appelsin
Lapper:
3 egg
3 dl melk
3 ss sukker
3 ss cottage cheese
4 dl glutenfritt lyst mel
1 dl glutenfrie havregryn
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss smør
Slik gjør du
1. Ha 1,5 dl appelsinsaft og skallet av en appelsin i en kjele sammen med sukker.
2. Kok i ca. 15 minutter, til blandingen er tykk og det har redusert til ca. halvparten. Test om sirupen er tykk nok med en skje.
3. Kutt appelsin i skiver og strimle gulrot i lange tynne skiver. Ha i sirupen og sett til side.
4. Pisk sammen egg, melk, sukker og cottage cheese.
5. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og salt. Rør godt sammen. Røren skal være tykk, men tilsett mer melk om den virker for tykk. Bruk gjerne en stavmikser og kjør røren glatt.
6. La svelle i 15 minutter før steking.
7. Ha smør i en varm stekepanne og stek lappene til de er gylne på hver side.
8. Server med appelsinsirup, skiver av appelsin og gulrotstrimler.