Glutenfrie squashfritters med feta nett.jpg

Glutenfrie squashfritters med fetaost

Varmretter 20 - 40 min

Disse gode og sunne «frittersene» er et smakfullt og vegetarisk innslag på menyen. De nytes best varme.

Ingredienser

Til frittersene

1 squash
1 ts salt
1 løk
1 håndfull urter (persille, koriander og dill)
1 ss sitronskall
2 egg
1 ts paprikakrydder
1 ts spisskummen
200 g fetaost
ca. 100 g fint glutenfritt mel
1 ts pepper
olivenolje til steking

Dipp
1 boks kesam
1 ts paprikakrydder
1 ts røkt paprikakrydder
1 ts løkpulver
½ ts spisskummen
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Riv squash på et rivjern og dryss over salt. La stå ca. 30 minutter til væsken trekkes ut. Klem ut så mye væske som mulig.
  2. Finhakk løk og urter, og riv over sitronskall.
  3. Pisk sammen egg og ha over i bollen sammen med paprikakrydder, spisskummen, smuldret fetaost, mel og pepper.
  4. Rør alt godt sammen og la stå kjølig i nye 30 minutter.
  5. Varm en stekepanne med olje og form deigen til små, flate «fritters».
  6. Stek i et par minutter på hver side, til de er gylne.
  7. La hvile på kjøkkenpapir så det meste av oljen renner av.
  8. Lag dippen ved å røre sammen kesam, paprikakrydder, løkpulver og spisskummen. Smak til med salt.