
Glutenfrie squashfritters med fetaost
Varmretter 20 - 40 min
Ingredienser
Til frittersene
1 squash
1 ts salt
1 løk
1 håndfull urter (persille, koriander og dill)
1 ss sitronskall
2 egg
1 ts paprikakrydder
1 ts spisskummen
200 g fetaost
ca. 100 g fint glutenfritt mel
1 ts pepper
olivenolje til steking
Dipp
1 boks kesam
1 ts paprikakrydder
1 ts røkt paprikakrydder
1 ts løkpulver
½ ts spisskummen
salt
pepper
Slik gjør du
- Riv squash på et rivjern og dryss over salt. La stå ca. 30 minutter til væsken trekkes ut. Klem ut så mye væske som mulig.
- Finhakk løk og urter, og riv over sitronskall.
- Pisk sammen egg og ha over i bollen sammen med paprikakrydder, spisskummen, smuldret fetaost, mel og pepper.
- Rør alt godt sammen og la stå kjølig i nye 30 minutter.
- Varm en stekepanne med olje og form deigen til små, flate «fritters».
- Stek i et par minutter på hver side, til de er gylne.
- La hvile på kjøkkenpapir så det meste av oljen renner av.
- Lag dippen ved å røre sammen kesam, paprikakrydder, løkpulver og spisskummen. Smak til med salt.