surdeigsbagett.JPG

Surdeigsbagetter

Bakverk Over 60 min

Server nydelige glutenfrie surdeigsbagetter til søndagsfrokosten eller som tilbehør til salat eller suppe.

Ingredienser

1-2 ss surdeigsstarter

3 dl kaldt vann

2 dl kefir eller annen syrnet melk

1 ts flytende honning eller sirup

100 g glutenfritt havremel

200 g Semper Oat & Quinoa

3 ss chiafrø, linfrø eller sesamfrø

1 ss psyllium

3 ss pofiber

1 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha surdeigsstarteren i en bakebolle og hell over kaldt vann, kefir og honning. Rør til alt er oppløst.
  2. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og ha de over i væsken. Rør godt til alt er blandet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men det går fint å røre for hånd da deigen er ganske løs.
  3. Dekk til deigen, gjerne med plast og la den heve på kjøkkenbenken 12-24 timer, til den har doblet seg i størrelse.
  4. Ha godt med mel på bakeunderlaget og velv ut deigen. Del den i to og form to bagetter, som legges på bakepapirkledd bakeplate. Det kan være litt utfordrende da deigen er ganske løs, men det gjør ikke noe at de blir litt «rustikke». Du kan gjerne vri de litt etter at du har lagt de på bakeplaten. Har du bagettformer kan disse brukes.
  5. Etterhev bagettene 1-2 timer tildekket.
  6. Stekes midt i ovnen ved 225 grader ca 30-35 minutter. Avkjøles på rist. La bagettene bli helt avkjølt før du skjærer i dem.