Glutenfritt "flatbread" med pinnekjøtt
Ingredienser
4 porsjoner
Flat bread
200 g yoghurt naturell
4 ss olivenolje
0,5 dl vann
350 g glutenfritt mel, f.eks. Lys bakemix glutenfri fra Helios + mel til utbaking
2 ts bakepulver
1 ts salt
Topping
400 g kokt pinnekjøtt, plukket fra beina og revet i biter
2 ss pinnekjøttkraft
3 dl crème fraîche
1 rødt eple, i tynne skiver
1 granateple
100 g rucola
friske urter, f.eks. timian
Slik gjør du
1. Rør sammen yoghurt, olivenolje og vann i en bolle. Tilsett mel, bakepulver og salt og elt til en jevn deig. Bruk hendene og tilsett litt og litt ekstra mel om nødvendig til en myk, men ikke klissete deig. La hvile i 10 minutter.
2. Del i fire emner og kjevle ut på et melet bord, ca. 5 mm tykk. Stek på en takke eller i en varm, tørr panne til brødet er gyllent på begge sider og akkurat gjennomstekt.
3. Varm pinnekjøttet med litt kraft. Smør brødene med crème fraîche, fordel pinnekjøtt utover med tynne epleskiver, granateplekjerner, rucola og urter.
Tips:
Du kan også toppe toppingen med nøtter, chevre, tyttebærsyltetøy og litt honning om du ønsker.