sukkerbrodweb.jpg

Bløtkake med bær

Kaker og desserter Over 60 min

Glutenfrie kaker kan være like høye og fantastiske, og smake like godt som de med hvetemel. Denne bløtkaken er et godt eksempel.
 

Ingredienser

 

Sukkerbrød:
5 egg
200 g sukker
200 g Semper fin mix
1 ½ ts bakepulver
 
Til kaken:
ca. 4 dl kremfløte
1 ss sukker
1 kurv jordbær
1 kurv bringebær
Litt rips (kan sløyfes)
Noras frosne syltetøy eller hjemmelaget jordbærsyltetøy
 
 

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 °C varmluft og smør 2 springformer på 20 cm eller en form på 24-25cm. Legg bakepapir i bunnen.
2. Pisk egg og sukker i 10 minutter til en tykk og lys eggedosis.
3. Bland melmix og bakepulver sammen, og sikt det over i eggedosisen. Vend forsiktig inn for å bevare luften i eggedosisen, men vend gjerne noen ekstra ganger for å være sikker på at det ikke er noen luftlommer med mel igjen.
4. Hell røra over i formene og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 °C. Stek sukkerbrødene i ca. 20-25 minutter. Stikk en pinne midt inn i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.
5. Avkjøl i formen.
6. Del sukkerbrødene i to eller tre på langs. Pisk fløte og 1 ss sukker til krem. Hvis du pisker med maskin er det lurt å piske de siste sekundene for hånd så har du full kontroll. Kremen skal være fast, men ikke kornete.
7. Legg en kakebunn på et kakefat og ha 2-3 ss syltetøy utover bunnen, hvis det er hjemmelaget syltetøy eller Noras syltetøy, så er det gjerne såpass saftig at det dynker bunnen godt nok. Hvis ikke, kan du dynke bunnen med 1-2 ss melk. Ha et lag med krem over syltetøyet. Hold deg litt innenfor kanten av bunnen for de neste lagene kommer til å presse kremen lenger ut. Fortsett å bygge opp kaken og avslutt med krem og masse fine bær. Server med det samme eller sett i kjøleskapet fram til servering.

Tips: Ønsker du en høy og flott kake kan du stikke en par grillpinner gjennom kaken for å holde lagene på plass. Du tar de bare ut ved servering.

alt

«Naken bløtkake», det vil si at den ikke er dekket med krem på sidene er en litt rustikk trend som har vokst frem de siste årene.

Kilde: Foto og styling: Marianne Pfeffer Gjengedal