Granola-1200x500.jpg

Foto: Anette Årsland

Granola

Annet Over 60 min

Knasende god og glutenfri granola lager du veldig enkelt selv.

Ingredienser

Gir ca. 1 l granola

250 g glutenfrie havregryn
50 g linfrø
50 g solsikkefrø
50 g hakkede eller skivede mandler (eller kokosmasse)
25 g brunt sukker
1 klype salt
1,5 dl eplejuice
2-3 ss honning
1 ss solsikkeolje/soyaolje
Eventuelt tørket frukt (f.eks. rosiner, tranebær, hakket aprikos)

Slik gjør du

1. Bland alt det tørre i en bolle.
2. Bland eplejuice, honning og solsikkeolje og hell det over frøblandingen og rør godt.
3. Fordel blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir.
4. Stek på 150 grader ca 50 min. midt i ovnen. NB følg med og rør i blandingen 4-5 ganger i løpet av steketiden!
5. Tilsett tørket frukt etter stekingen hvis ønskelig.