Grillet hummer med urtesmør
Varmretter 0 - 20 min
Ingredienser
2 porsjoner
- 100 g romtemperert smør
- 1 ts tørket ramsløk
- 1 liten klype tørket chilli
- 6 blader frisk basilikum
- revet skall av ¼ sitron
- saften av ¼ sitron
- smak til med pepper
- glutenfritt brød til servering
- 2 stk hummer *
* Kjøper du hummer fra frysedisken må denne tas opp minimum 8 timer før bruk og tines i kjøleskap. Bruker du fersk hummer må du huske å koke den i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar i kjøleskap frem til videre bruk.
Slik gjør du
- Lag kryddersmøret. Ha romtemperert smør i en blender/kjøkkenmaskin med kniver, sammen med krydder, revet sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen og fyll det over i en liten skål med lokk. La det stå i kjøleskapet og bli hardt igjen.
- Del hummeren i to på langs og fjern paven og tarmstrengen. Er du usikker på hva dette er kan du spørre om hjelp i ferskvaredisken i større matforretninger. Pakk hummeren og smøret i en liten kjølebag om du vil det ta med på tur. Pakk gjerne med en hummertang eller nøtteknekker om du har.
- Fyr opp grillen og legg hummeren på, med skallet ned. Smør godt på med smørblandingen og la hummerne grilles i ca. 15 minutter til kjøttet ikke lenger er glassaktig, men fast og hvitt. Spises med det samme. Server med godt glutenfritt brød og salat.