NY grillet Sommersalat med glutenfrie hvitløksbrød.jpg

Grillet sommersalat med glutenfrie hvitløksbrød

Bakverk Over 60 min

Hvem har sagt at salaten skal være rå? Her får du oppskriften på en lun, sødmefull salat med nystekt hvitløksbrød.

Ingredienser

Hvitløksbrød

ca. 16 stykker

50 g smeltet smør
4 dl kulturmelk
6 dl vann
1,5 ss malte psylliumfrøskall
1 pk. fersk gjær
1 ts sukker
1 egg
1 ts salt
150 g Jytte Arv håndverksmjøl
650 g lyst glutenfritt mel, f.eks. Finax
1 hvitløksfedd
2 ss frisk bladpersille
1 egg til pensling

Sommersalat

1 vannmelon
1 kurv jordbær
1 kurv fersken
1 ss olivenolje
2 mozzarella

Dressing

1 håndfull basilikum
1 håndfull frisk bladpersille
1 ts eplesidereddik
1-2 dl olivenolje

Hvitløksmør

1 fedd hvitløk
1 ss frisk bladpersille
100 g romtemperert smør
1 ss revet parmesan

Slik gjør du

Hvitløksbrødene

  1. Smelt smør på middels varme.
  2. Ha smør, kulturmelk, vann, psylliumfrøskall, gjær og sukker i bakebollen. La stå noen minutter til geleaktig konsistens.
  3. Ha egg, salt og mel i bollen.
  4. Finhakk hvitløk og bladpersille.
  5. Ha over i bollen og elt i 10-15 minutter på lav hastighet.
  6. Dekk til bakebollen og hev i ca. 30 minutter.
  7. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken til utbaking, del deigen i 16 biter og trill til runde boller.
  8. Sett over på et stekebrett med bakepapir og etterhev i 30-45 minutter.
  9. Pensle med egg og stek i ovnen på 210°C i 30-45 minutter. Avkjøles på rist.

 

Sommersalat

  1. Skjær vannmelon, jordbær og fersken i skiver og pensle med olje.
  2. Legg skivene på en grill, i en grillpanne eller i en stekepanne og stek til lett gyllen.

 

Dressing

Ha basilikum, bladpersille, eddik og olje i en morter og bland sammen til en dressing. Smak til med salt og pepper og bland godt.

 

Hvitløksmør

Finhakk hvitløk og bladpersille. Bland sammen med smør og revet parmesan.

 

Server sommersalaten med fersk mozzarella, hvitløksbrød, hvitløksmør og dressing.

 

Oppskrift og foto: Therese Elstad