
Grillet sommersalat med glutenfrie hvitløksbrød
Ingredienser
Hvitløksbrød
ca. 16 stykker
50 g smeltet smør
4 dl kulturmelk
6 dl vann
1,5 ss malte psylliumfrøskall
1 pk. fersk gjær
1 ts sukker
1 egg
1 ts salt
150 g Jytte Arv håndverksmjøl
650 g lyst glutenfritt mel, f.eks. Finax
1 hvitløksfedd
2 ss frisk bladpersille
1 egg til pensling
Sommersalat
1 vannmelon
1 kurv jordbær
1 kurv fersken
1 ss olivenolje
2 mozzarella
Dressing
1 håndfull basilikum
1 håndfull frisk bladpersille
1 ts eplesidereddik
1-2 dl olivenolje
Hvitløksmør
1 fedd hvitløk
1 ss frisk bladpersille
100 g romtemperert smør
1 ss revet parmesan
Slik gjør du
Hvitløksbrødene
- Smelt smør på middels varme.
- Ha smør, kulturmelk, vann, psylliumfrøskall, gjær og sukker i bakebollen. La stå noen minutter til geleaktig konsistens.
- Ha egg, salt og mel i bollen.
- Finhakk hvitløk og bladpersille.
- Ha over i bollen og elt i 10-15 minutter på lav hastighet.
- Dekk til bakebollen og hev i ca. 30 minutter.
- Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken til utbaking, del deigen i 16 biter og trill til runde boller.
- Sett over på et stekebrett med bakepapir og etterhev i 30-45 minutter.
- Pensle med egg og stek i ovnen på 210°C i 30-45 minutter. Avkjøles på rist.
Sommersalat
- Skjær vannmelon, jordbær og fersken i skiver og pensle med olje.
- Legg skivene på en grill, i en grillpanne eller i en stekepanne og stek til lett gyllen.
Dressing
Ha basilikum, bladpersille, eddik og olje i en morter og bland sammen til en dressing. Smak til med salt og pepper og bland godt.
Hvitløksmør
Finhakk hvitløk og bladpersille. Bland sammen med smør og revet parmesan.
Server sommersalaten med fersk mozzarella, hvitløksbrød, hvitløksmør og dressing.
Oppskrift og foto: Therese Elstad