Grønnsaksgrateng
Ingredienser
4 porsjoner
1 aubergine
1-2 ss flaksalt
2 ss olivenolje
1 løk
2 hvitløksfedd
1 boks (400 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) hermetiserte røde linser
1 bunt bladpersille
100 g grønnkål (spar ev. noe til topping)
Hvit saus
2 ss smør
2 ss glutenfritt mel, f.eks. Fin mix fra Semper
4 dl melk
1 dl revet parmesan
Salt og pepper
Slik gjør du
Del aubergine i tynne skiver, ca. ½ cm, og spre utover litt kjøkkenpapir. Dryss med salt og la ligge å renne av seg i ca. 15 minutter. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med olje til mykt. Tilsett hakkede tomater, avrente linser, hakket persille og grønnkål i biter og la småkoke i ca. 5 minutter.
Lag hvit saus ved å smelte smør. Rør inn glutenfritt mel til en jevn røre og spe gradvis inn melken mens du rører konstant. La småkoke til sausen tykner. Ta av varmen og rør inn parmesan til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Skyll auberginskivene og brun dem godt på hver side i en varm stekepanne med olje. Legg auberginer, tomat- og linsesaus og hvit saus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss litt ekstra ost på toppen og stek i ovnen på 225 °C i ca. 30 minutter.
Tips: Sprøstek gjerne litt grønnkål med olje i en panne og server som topping. Det er også godt med en frisk salat til.
Ved: Hanne Stensvold