
Grove horn med pesto, spekeskinke og mozzarella
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
Gir 24 horn
Horn
150 g smør
6 dl melk
¼ fersk gjær
1 ½ ss psyllium malte frøskall (husk)
250 g Jyttemel
400 g fint Semper mel
100 g grovt Semper mel
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
Fyll
2 glass pesto (rød og grønn)
2 pk italiensk spekeskinke (f.eks. Coppaskinke)
4 pk mozzarella
Topping
1 egg, til pensling
1 ss sesamfrø
1 ss chiafrø
Slik gjør du
- Smelt smør og avkjøl helt.
- Ha i melk, gjær og psyllium (husk) i en bolle og rør blandingen sammen. La det svelle i 5-10 minutter.
- Bland sammen Jyttemel, fint mel og grovt mel, salt, sukker og bakepulver i en kjøkkenmaskin.
- Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar litt lengre tid.
- Dekk til bollen og la den heve natten over i kjøleskap.
- Ta ut deigen dagen etter og la stå i romtemperatur i en time.
- Del deigen i tre emner og kjevle hver leiv ut til en stor sirkel. Bruk et pizzahjul eller lignende og del opp i åtte like trekanter.
- Legg på pesto, skinke og mozzarella i ytterkanten av hver trekant. Rull sammen inn mot midten slik at det formes et horn.
- Sett hornene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle hornene med et sammenvispet egg, og strø over sesamfrø og chiafrø.
- Stek i ca. 15 minutter eller til gylne.
- Avkjøl på rist og er aller best når de fortsatt er lune!