scones-med-brunost-1200x500.jpg

Grove scones

Bakverk 0 - 20 min

Disse lettvinte sconesene er det mye godt i. De gir bra med energi og er perfekt å ta med på tur. Server de gjerne med brunost til. 

Ingredienser

Ca. 25 scones

4 dl grovt glutenfritt mel
3 dl glutenfrie havregryn
100 g romtemperert smør/margarin i terninger eller 1 dl flytende
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
½ dl linfrø
½ dl sesamfrø
1 dl rosiner
1 dl finhakkede tørkede aprikoser
1 dl tørkede tranebær
½ ts salt
1 ss bakepulver
4 dl skummet kulturmelk

Slik gjør du

alt1.    Bland mel og glutenfrie havregryn i en bakebolle.
2.    Smuldre/rør inn smøret.
3.    Bland inn resten av de tørre ingrediensene og rør inn kulturmelken til slutt.
4.    Settes på bakepapirkledt stekeplate med to spiseskjeer med litt avstand mellom.
5.    Stekes midt i ovnen ved 250 grader ca 15 min.