
Deilige grove, glutenfrie bagetter med quinoa
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Oppskriften gir 2 bagetter
5 dl vann
½ pk gjær
3 ss pofiber
1 ss psyllium
½ ts salt
100 g glutenfrie havregryn
100 g maismel
100 g quinoamel
1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren. Visp inn psyllium og pofiber.
- Bland i de resterende ingrediensene til en jevn men løs deig. Bruk med fordel en kjøkkenmaskin.
- Hev deigen tildekket i 30 min.
- Ha deigen over på et melet bord og del den i to like emner.
- Bruk to deigskraper og form deigen til bagetter. Dryss over bokhvetemel, og vri bagettene forsiktig noen ganger til de får et rustikt utseende.
- Legg bagettene på et bakepapirkledd stekebrett eller i en bagettform.
- Etterheves ca 30 min.
- Stek midt i ovnen ved 225 grader ca 30-35 min.
Tips! Tåler man ikke havre, kan glutenfrie havregryn erstattes med hirseflak eller bokhveteflak.