Bilde til nett av grove bagetter.jpg

Deilige grove, glutenfrie bagetter med quinoa

Bakverk Over 60 min

Disse grove, glutenfrie bagettene passer både til hverdags og fest. Quinoamel gir ekstra god smak.

Ingredienser

Oppskriften gir 2 bagetter

5 dl vann

½ pk gjær

3 ss pofiber

1 ss psyllium

½ ts salt

100 g glutenfrie havregryn

100 g maismel

100 g quinoamel

1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren. Visp inn psyllium og pofiber.
  2. Bland i de resterende ingrediensene til en jevn men løs deig. Bruk med fordel en kjøkkenmaskin.
  3. Hev deigen tildekket i 30 min.
  4. Ha deigen over på et melet bord og del den i to like emner.
  5. Bruk to deigskraper og form deigen til bagetter. Dryss over bokhvetemel, og vri bagettene forsiktig noen ganger til de får et rustikt utseende.
  6. Legg bagettene på et bakepapirkledd stekebrett eller i en bagettform.
  7. Etterheves ca 30 min.
  8. Stek midt i ovnen ved 225 grader ca 30-35 min.

 

Tips! Tåler man ikke havre, kan glutenfrie havregryn erstattes med hirseflak eller bokhveteflak.