
Foto og styling: Edin Design
Gule bomber
Jul Over 60 min
Ingredienser
Ca.15–20 stk.
Eggekrem
6 eggeplommer (ca. 100 g)
2 1/2 dl fløte
150 g sukker
3 ts maisennamel
2-4 ts vanilje sukker / vaniljeekstrakt
200 g smør
Kjeks:
6 romtempererte eggehviter (ca. 235 g)
300 g sukker
450 g malte mandler
Slik gjør du
- Start med å lage kremen. Ha eggeplommer, maisennamel, sukker og fløten i en kjele, og sett den over middels varme. Rør hele tiden så ikke det svir seg på bunnen. Hvis denne blandingen står på platen uten at det røres, vil kremen få klumper av kokt eggeplomme. La kremen få et raskt oppkok og la det småkoke i 3-4 minutter. Ta kremen vekk fra platen og rør inn vanilje og smør. Rør etter hvert som smøret smelter. Blir kremen klumpete kan du sile den. Avkjøl kremen og sett den kaldt, rør gjerne i den med jevne mellomrom.
- Pisk eggehvitene til marengs og pisk inn sukkeret til det er stivt. Tilsett de malte mandlene og fyll deigen i en sprøytepose.
- Sprøyt deigen ut på bakepapir i den størrelsen du ønsker. Stek kakene/kjeksene på 180 grader i ca. 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
- Når kremen har kjølnet vil den ha konsistens som smøremykt smør. Legg halvparten av mandelkakene med bunnen opp. Bruk en skje eller sprøytepose til å påføre eggekremen. Legg deretter en mandelkjeks på toppen og trykk den forsiktig litt ned i kremen.
Gule bomber er perfekte å fryse og tiner på 15 minutter.
Foto og styling: Edin Design
Kilde: Trine Hansen, sweets2share.com