Gulrotmuffins
Kaker og desserter 40 - 60 min
Ingredienser
200 g smør, romtemperert
4 egg
1,5 dl sukker
3 dl fint glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1,5 ts kanel
en klype salt
5 dl revne gulrøtter (ca. 3-4 gulrøtter)
Ostekrem:
200g kremost naturell
200 g mykt smør
500 g melis
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C, og sett ut smøret.
- Skill eggeplommene fra hviten.
- Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggeplommene, en etter en og kjør maskinen godt mellom hver gang.
- Rør inn mel, bakepulver og kanel. Tilsett de revne gulrøttene og bland godt.
- I en ren bolle, pisk eggehvitene stive sammen med litt salt. Vend forsiktig inn i røra.
- Fyll muffinsformene 2/3 fulle med deigen og stek i ca. 15-20 min.
- Ha kremost, smør og melis i en kjøkkenmaskin og pisk til hvitt og luftig.
- Topp muffinsene med ostekrem og pynt med kakepynt.
✎ 📷 Therese Elstad