Gulrotmuffins_1280x720.jpg

✎ 📷 Therese Elstad

Gulrotmuffins

Kaker og desserter 40 - 60 min

Saftig muffins med gulrot og ostekrem. 

Ingredienser

200 g smør, romtemperert
4 egg
1,5 dl sukker
3 dl fint glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1,5 ts kanel
en klype salt 
5 dl revne gulrøtter (ca. 3-4 gulrøtter)

Ostekrem: 
200g kremost naturell
200 g mykt smør
500 g melis

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 °C, og sett ut smøret.
  • Skill eggeplommene fra hviten. 
  • Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett eggeplommene, en etter en og kjør maskinen godt mellom hver gang. 
  • Rør inn mel, bakepulver og kanel. Tilsett de revne gulrøttene og bland godt.
  • I en ren bolle, pisk eggehvitene stive sammen med litt salt. Vend forsiktig inn i røra. 
  • Fyll muffinsformene 2/3 fulle med deigen og stek i ca. 15-20 min.
  • Ha kremost, smør og melis i en kjøkkenmaskin og pisk til hvitt og luftig. 
  • Topp muffinsene med ostekrem og pynt med kakepynt. 

✎ 📷 Therese Elstad