
Hasselnøttkake med appelsin
Kaker og desserter 0 - 20 min
Ingredienser
1 appelsin
225 g meierismør, kaldt
225 brunt sukker
3 gulrøtter, finrevet
3 egg
150 g hasselnøtter
300 g Semper white flour mix
2 ts bakepulver
Topping:
200 g appelsinmarmelade
½ dl appelsinjuice
½ dl vann
100 g hasselnøtter
Slik gjør du
Ha appelsinen i en kjele, dekk med vann og småkok på lav varme i 45 minutter. Ta ut og avkjøl.
- Forvarm ovn til 180 °C.
- Legg hasselnøttene på et brett og bak i noen minutter. Ta ut og legg i et rent kjøkkenhåndkle og pakk inn. Gni nøttene godt sammen slik at skallet faller av. Det gjør ikke noe at noen fortsatt er med skall når du har gnidd et par minutter.
- Ta av 150 g nøtter og kjør til nøttemel i en kjøkkenmaskin med kniv.
- Legg bakepapir i en springform, ca. 22-23 cm, og smør kantene.
- Del appelsinen og fjern eventuelle steiner. Kjør hele appelsinen med kniv i en kjøkkenmaskin til mos.
- Kjør appelsinmosen i kjøkkenmaskin sammen med smør, sukker og finrevet gulrot. Ha i eggene, ett om gangen, til godt blandet. Tilsett nøttemel og bland.
- Hell i en bolle, sikt inn mel og bakepulver. Vend inn.
- Hell røren i formen og bak i 50-60 minutter midt i ovnen ved 180 °C. Avkjøl kaken 10 minutter før du setter den på rist.
- Varm opp marmelade, juice og vann på lav varme. Sil av og ha tilbake i kjelen. Tilsett resten av nøttene i marmeladen, hakk gjerne noen av dem grovt. Hell marmeladen over kaken.
Tips!
Server gjerne kaken med en frisk krem, som f. eks vaniljekesam.