Hjemmelagde seigmenn_1280x720.jpg

Foto: Therese Elstad

Hjemmelagde seigmenn

Jul Over 60 min

Hjemmelagde seigmenn til godteriskålen.

Ingredienser

500 g sukker
1 dl vann (ev. 1 dl appelsinsaft for en mer julete variant)
60 g gelatinpulver
1 dl kokende vann
12 gram sitronsyrepulver
10 dråper sitronessens (eller annen smak)
noen dråper gul konditorfarge (eller annen farge)

Pynt:
1,5 ss sitronsyre 
1,5 ss melis 
1,5 ss finkornet sukker
 

Slik gjør du

  1. Ha sukker og 1 dl vann eller appelsinsaft i en kjele.
  2. Varm opp blandingen og la den koke i et par minutter slik at sukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen.
  3. Rør ut gelatinpulveret i 1 dl kokende varmt vann.
  4. Ha gelatinen deretter straks i kjelen med sukkerlaken. Rør så den blander seg godt.
  5. Bland inn sitronsyrepulveret, og deretter sitronessens og konditorfarge.
  6. Ha bakepapir i en firkantet form (20 x 20 cm), og hell i geléblandingen.
  7. Avkjøl geleen i kjøleskapet, gjerne over natten, til geleen har stivnet helt.
  8. Bland sammen sitronsyre, melis og finkornet sukker i en skål. Løft geleen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
  9. Dryss litt av blandingen med sitronsyre, melis og finkornet sukker over geleen, så er den mindre klissete å ta på.
  10. Del geleen i firkanter.
  11. Vend de små gelébitene straks i blandingen med sitronsyre, melis og finkornet sukker slik at de ikke blir klissete på utsiden. Oppbevares kjølig i en tett boks eller glasskrukke.

Kilde: NCF