
Foto: Therese Elstad
Hjemmelagde seigmenn
Jul Over 60 min
Ingredienser
500 g sukker
1 dl vann (ev. 1 dl appelsinsaft for en mer julete variant)
60 g gelatinpulver
1 dl kokende vann
12 gram sitronsyrepulver
10 dråper sitronessens (eller annen smak)
noen dråper gul konditorfarge (eller annen farge)
Pynt:
1,5 ss sitronsyre
1,5 ss melis
1,5 ss finkornet sukker
Slik gjør du
- Ha sukker og 1 dl vann eller appelsinsaft i en kjele.
- Varm opp blandingen og la den koke i et par minutter slik at sukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen.
- Rør ut gelatinpulveret i 1 dl kokende varmt vann.
- Ha gelatinen deretter straks i kjelen med sukkerlaken. Rør så den blander seg godt.
- Bland inn sitronsyrepulveret, og deretter sitronessens og konditorfarge.
- Ha bakepapir i en firkantet form (20 x 20 cm), og hell i geléblandingen.
- Avkjøl geleen i kjøleskapet, gjerne over natten, til geleen har stivnet helt.
- Bland sammen sitronsyre, melis og finkornet sukker i en skål. Løft geleen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
- Dryss litt av blandingen med sitronsyre, melis og finkornet sukker over geleen, så er den mindre klissete å ta på.
- Del geleen i firkanter.
- Vend de små gelébitene straks i blandingen med sitronsyre, melis og finkornet sukker slik at de ikke blir klissete på utsiden. Oppbevares kjølig i en tett boks eller glasskrukke.
Kilde: NCF