
Hjemmelaget, glutenfri loff og skagenrøre
Ingredienser
4 porsjoner
Loff - 1 stk
50 g smør
4 dl kulturmelk
6 dl vann
1,5 ss malte psylliumfrøskall
1 pk fersk gjær
1 ts sukker
1 egg
1 ts salt
150 g Jytte Arv håndverksmjøl
650 g lyst glutenfritt mel
1 egg til pensling
Skagenrøre
300 g pillede reker
100 g pillede krepsehaler
2 ss løyrom eller lodderogn
2 ss crème fraîche 35%
1 ss majones
2 ss finhakket dill
½ ts sitronskall
1 ts sitronsaft
salt
pepper
Slik gjør du
Loff
1. Smelt smør på medium varme.
2. Ha smør, kulturmelk, vann, psylliumfrøskall, gjær og sukker i bakebollen. Rør godt og la det så stå noen minutter til geleaktig konsistens.
3. Ha egg, salt og mel i bollen og elt i 10-15 minutter på lav hastighet.
4. Dekk til bakebollen og hev i ca. 30 minutter.
5. Del deigen i to og legg over i hver sin brød form med bakepapir. Etterhev i ca. 30-45 minutter.
6. Pensle med egg og stek i ovnen på 210°C i 30-45 minutter.
7. Avkjøl på rist.
Skagenrøre
1. Pill reker og krepshaler og sett til side.
2. Ha crème fraîche, majones, dill, sitronskall i en bolle og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn reker og krepsehaler til slutt.
3. Server med sitron, ekstra reker/ krepsehaler og nystekt loff og rundstykker!
Tips!
Ønsker du å lage rundstykker kan du bruke en skje dyppet i vann til å sette rundstykker på bakepapirkledd stekebrett. Tilsett litt mer mel om nødvendig.