Hummus_1200x500.jpg

Foto: MatPrat

Hummus

Annet 0 - 20 min

Hummus er et pålegg eller en dipp som har sin opprinnelse i Midtøsten. Er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk og spesielt til vegetarretter.

Ingredienser

200 g hermetiske kikerter
2 ss sitronsaft
1-2 hvitløkfedd
1 klype salt
½ ts malt spisskummen
1 ss tahini (sesampasta, kan droppes)
2 ss olivenolje + litt til å ringle over
4 ss vann
1 ts paprikakrydder (kan droppes)

Slik gjør du

  • Skyll kikertene og hell av vannet. Ha de i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen, olje og vann og mos til puré.
  • Smak til med mer sitron og salt hvis ønskelig.
  • Ringle litt olivenolje og dryss gjerne litt over paprikapulver hvis ønskelig.

Kilde: Oppskrift og bilde er hentet fra MatPrat