Glutenfri hvit pizza med blomkålbunn
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzabunn
1 blomkål, 450-500 g
100 g Semper high fibre mix
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
4 egg
Hvit saus
125 g Snøfrisk
75 g lettrømme
Topping
1 bunt asparges
100 g sukkererter
200 g små tomater, delt i 2
1 mozzarellaost
Basilikumblader
Pesto
1 potte basilikum
30 g solsikkekjerner
30 g parmesan, revet
1 dl olivenolje
1 hvitløksfedd, revet
Salt
Slik gjør du
1. Forvarm ovn til 200 °c.
2. Kjør blomkål i en kjøkkenmaskin til smuler, omtrent som riskorn.
3. Ha i bolle og bland inn mel, salt og pepper. Kakk i eggene, pisk med gaffel. Deigen er ganske løs. La stå i 10 minutter.
4. Ha på bakepapir på stekebrett og smør deigen utover, la gjerne kantene være litt høyere. Stek midt i ovnen i 15 minutter, til lett gyllen og fast.
5. Bland Snøfrisk og rømme og fordel på bunnen.
6. Snitt asparges i 2 på langs hvis de er tykke og legg på. Drypp over litt olivenolje og stek i 15 minutter.
7. Lag pesto. Rist solsikkekjerner i en tørr og varm panne, til gylne. Ha i en liten kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser. Kjør sammen med basilikumblader (la det være noen blader til pynt), parmesan, olje og hvitløk. Smak til med salt.
8. Server pizza toppet med sukkererter, friske tomater, revet mozzarella, pesto og basilikumblader.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS