Hvite kakemenn_1280x720.jpg

Foto: Therese Elstad

Glutenfrie kakemenn

Jul Over 60 min

Gode og glutenfrie kakemenn – barnas favoritt!

Ingredienser

Ca. 45 kakemenn

150 g smør
200 g sukker
3 dl lettrømme
1 ts hornsalt
250 g Semper Mix
250 g Schär Mix C 
1 ts vaniljesukker
 

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og rør inn sukkeret mens det fortsatt står på platen slik at sukkeret smelter.
  2. Avkjøl litt og bland inn rømmen.
  3. Sikt hornsaltet inn i røren og tilsett melet litt etter litt. Ha i vaniljesukker, og bland alt godt sammen.
  4. La deigen hvile kaldt ca. 30 minutter.
  5. Kjevle deigen til ca. 5 mm tykkelse og trykk ut kakemennfigurer.
  6. Stekes ved 175 grader ca. 10 minutter midt i ovnen.
  7. Kakemennene skal være hvite eller lyse i fargen.

Kilde: NCF