Iskjeks
Ingredienser
4 iskjeks
8 glutenfrie Digestive kjeks eller havrekjeks
(eller se oppskrift)
iskrem
50 g mørk sjokolade
4 ss kakepynt
Oppskrift iskjeks
24 iskjeks
2 dl Semper white flour mix
2 1/2 dl glutenfri havregryn
1 ts bakepulver
en klype salt
1 dl lyst brunt sukker
100 g meierismør, i terninger
1/2 dl melk
Slik gjør du
1. Sett iskremen i kjøleskapet en liten time slik at den mykner lett.
2. Legg en god spiseskje is på en kjeks og legg en kjeks på toppen. Klem lett. Bruk en teskje til å fordele eller legge mer is inn mellom kjeksene. Gjenta med de andre og sett raskt på frys. La stå 15-20 minutter.
3. Smelt sjokolade i vannbad og strø kakepynt på en tallerken.
4. Dypp iskjeksene i sjokoladen og så raskt i kakepynt. Sett tilbake på frys frem til servering.
Iskjeks
1. Kjør mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en kjøkkenmaskin i 20- 30 sekunder.
2. Tilsett smør, litt om gangen, og kjør til smuledeig.
3. Tilsett nesten all melken og kjør til blandet. Er deigen for fast, tilsett bitteliten mer melk. Er den for løs, tilsett mer mel.
4. Ta ut deigen og kna slik at den samles helt. Klem ned til en flat runding. Pakk i plast og legg kaldt i 10 minutter.
5. Forvarm ovn til 220 °C.
6. Dryss litt mel på benken og klem ut deigen litt med hendene. Kjevle til ca 1/2 cm i tykkelse. Stikk ut 5- 7 cm store rundinger. Prikk med gaffel.
7. Stek i ca. 10- 12 minutter, til lett gylne. Avkjøl på rist.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS