
Italiensk glutenfri pizza
Ingredienser
2 stk. porsjonspizza
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1 pose gjær
1 ss sukker
1 ss malte psylliumfrøskall
3 ss olivenolje
400 g fint, lyst mel
Pizzasaus
4 ss crème fraîche 35%
2 ss revet parmesan
1 fedd hvitløk
1 ss timian
Topping
2 stk. fersken
2 stk. mozzarella
2 ss parmesan
2 ss pinjekjerner
2 ss valnøtter
2 pk. spekeskinke
1 håndfull ruccola
Slik gjør du
1. Ha vann, gjær, sukker og fiberhusk i en kjøkkenmaskin. La stå i noen minutter.
2. Ha i olivenolje og mel, og kjør på lav hastighet i 10-15 minutter.
3. Dekk bollen og sett til heving i ca. 30 minutter eller til dobbel størrelse.
4. Skru ovnen på 200°C.
5. Del deigen i to og ha over på et melet bakepapir, press ut så deigen er tynn, men har tykk kant.
6. Prikk lett med en gaffel og forstek i ovnen i 3-5 min, til lett gyllen. Avkjøl noe.
7. Finhakk hvitløk og timian.
8. Rør sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk og timian. Smør utover pizzabunnene.
9. Skjær fersken i tynne skiver, riv over mozzarella og parmesan. Dryss pinjekjerner og valnøtter på toppen.
10. Stek i ovnen i 10-15 minutter til osten er gyllen.
11. Server med spekeskinke, ruccola og parmesan i skiver.
Oppskrift og foto: Therese Elstad