
Foto: Therese Elstad og Nadin Martinuzzi/Sentralen
Kalkunsalat
Ingredienser
4 porsjoner
Kalkunsalat
250 g kalkunfilet
2 ss olivenolje
salt og pepper
2 sjalottløk
50 g hasselnøtter
50 g gresskarkjerner
50 g tørket fiken, grovhakket
1 ss honning
2 klementiner
2 ss rødvinseddik
1 liten rød spisskål eller ¼ rødkål
1 hjertesalat
75 g ruccola
1 granateple
4 ss yoghurt
Grønnkålchips
5 dl grønnkål
2 ss olje
salt og pepper
Slik gjør du
Grønnkålchips
Forvarm ovnen til 200 °C. Fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv bladene i biter. Vend godt med olivenolje, salt og pepper, og spre utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles i romtemperatur.
Kalkunsalat
Forvarm ovnen til 200 °C. Brun kalkunfileten i en varm panne med olje. Stek i et par minutter på hver side, ha over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. Når kalkunen er ferdig, ta den ut og riv opp kjøttet med to gafler. Rist hasselnøtter og gresskarkjerner i en varm panne før fiken, honning og kalkunkjøttet tilsettes. Rasp over klementinskall og skvis over klementinjuice. Krydre med salt og pepper og stek i et par minutter på høy varme til kjøttet er karamellisert.
Riv spisskål og salat i biter. Bland med ruccola og fordel utover et serveringsfat eller -bolle. Dryss over grønnkålchips og fordel kalkunblandingen utover toppen. Del granateple i to og dunk ut frøene med en skje. Dryss over. Server med yoghurt til.
Oppskrift: Therese Elstad