
Kanelsnurrer
Ingredienser
150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss psyllium
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5-2 dl) Jyttemel original
500 g Semper mix
Smørkrem
100 g smør
1/2 dl sukker
2 ts kanel
Slik gjør du
1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
2. Visp psyllium ut i væsken og la det svelle i 5-10 min.
3. Ha i sukker, kardemomme og mel.
4. Elt deigen smidig.
5. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 min.
6. Del deigen i to og kjevele hver del ut til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
9. Rør sammen smør, sukker og kanel og smør det utover deigen.
10. Rull leivene sammen fra langsiden og skjær rullene i ca. 2 cm tykke skiver. Legg på bakepapirkledd stekebrett.
11. Etterheves under plast til nesten dobbel størrelse, ca. 30 min.
12. Pensle snurrene med sammenvispet egg og dyss gjerne på perlesukker
13. Stekes ved 225 grader i ca. 10 min. midt i ovnen.
Tips: kanelsnurrene kan også fylles med vaniljekrem og eventuelt kanel!