Kanelsnurrer i form.jpg

Foto: Meta Bjørn

Glutenfrie kanelsnurrer i form

Bakverk Over 60 min

Kanelsnurr, skillingsbolle eller kanelbolle – kjært barn har mange navn. Disse glutenfrie bollene er stekt i form og toppet med pekannøtter og salt karamell.

Ingredienser

Ca. 16 stk.

100 g smør 
5 dl melk
50 g fersk gjær
2 ss psyllium
1 dl sukker                              
2 ts kardemomme
1,5 dl Jytte Arv (Original)
500 g (1 pk) Semper Mix
1 egg til pensling
litt brunt sukker til å drysse over

Kanelfyll
200 g smør, romtemperert
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pekan- og karamellsaus
150 g sukker
3 ss vann
1/2 dl lønnesirup
100 g smør
60 g pekannøtter, grovhakket
1 ts salt, smak til

Slik gjør du

1. Varm opp sukker og vann til karamellsausen på medium varme til sukkeret får en gyllen karamellfarge. Tilsett lønnesirup og rør forsiktig inn smøret til smeltet. Dra kjelen av platen og ha i nøtter. Smak til med salt og avkjøl i kjøleskapet.

2. Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarm, 37°C. Løs opp gjæren i vesken, og visp inn psyllium. La svelle 5-10 minutter. Tilsett sukker, kardemomme og mel, og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.

3. Lag kanelfyllet ved å røre sammen mykt smør, sukker og kanel. Ha deigen ut på et melet bakebord, bruk Semper Mix eller Jytte Arv Original til utbaking. Kjevle deigen til et rektangel, ca. 20x50 cm. Smør kanelfyllet utover og rull sammen som en rullekake. Del rullen i skiver, ca. 5 cm tykke, og legg med snittflaten opp i en langpanne dekket med bakepapir. De kan godt ligge tett. Etterhev under et klede til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

4. Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på litt brunt sukker. Stek i ovnen ved 190 °C i ca. 25-30 minutter. Avkjøl noe, hell over pekan- og karamellsausen og ev. litt ekstra pekannøtter før servering.

 

Tips! Synes du det blir litt mye med pekan- og karamellsaus, kan du pynte med vanlig melisglasur eller bare nyte dem som de er.

 

Kilde: Meta Bjørn