Knekkebrød med kikertmel og frø
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
1 ½ dl kikertmel
3 ½ dl glutenfrie havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl chiafrø
1 ts salt
3 dl varmt vann
1 ss honning eller sirup
1 ss olivenolje eller rapsolje
Hvis du ønsker å smaksette knekkebrødene kan du tilsette litt brødkrydder i deigen (anis, fennikel og karve) eller drysse litt flaksalt eller oregano på toppen før du steker.
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Rør olje og honning ut i det varme vannet.
- Bland alle ingrediensene og la deigen svelle i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to deler og kjevle hver del ut på bakepapir med plastfolie eller bakepapir over. Kjevle de så tynt at de dekker nesten hele stekebrettet.
- Legg bakepapiret med den utkjevlede deigen over på et stekebrett.
- Stekes ved 150 grader i 30 minutter midt i ovnen.
- Avkjøles på rist og bryt de opp i passende biter. Hvis de fortsatt er myke kan du «tørke» de i ovnen på ca. 75 grader i 20-30 minutter med ovnsdøren litt på gløtt.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen