Knekkebrød med kikertmel_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Knekkebrød med kikertmel og frø

Bakverk Over 60 min

Knasende gode knekkebrød med kikertmel.

Ingredienser

1 ½ dl kikertmel
3 ½ dl glutenfrie havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl chiafrø
1 ts salt
3 dl varmt vann
1 ss honning eller sirup
1 ss olivenolje eller rapsolje

Hvis du ønsker å smaksette knekkebrødene kan du tilsette litt brødkrydder i deigen (anis, fennikel og karve) eller drysse litt flaksalt eller oregano på toppen før du steker.

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Rør olje og honning ut i det varme vannet.
  3. Bland alle ingrediensene og la deigen svelle i ca. 30 minutter.
  4. Del deigen i to deler og kjevle hver del ut på bakepapir med plastfolie eller bakepapir over. Kjevle de så tynt at de dekker nesten hele stekebrettet.
  5. Legg bakepapiret med den utkjevlede deigen over på et stekebrett.
  6. Stekes ved 150 grader i 30 minutter midt i ovnen.
  7. Avkjøles på rist og bryt de opp i passende biter. Hvis de fortsatt er myke kan du «tørke» de i ovnen på ca. 75 grader i 20-30 minutter med ovnsdøren litt på gløtt.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen