Krumkaker_web.jpg

Foto: Espen Edin Døhlen

Glutenfrie krumkaker

Jul Over 60 min

Krumkaker er både dekorative og smakfulle. Prøv denne gode glutenfrie oppskriften og server gjerne med hjemmelaget multekrem. Bedre blir det ikke!

Ingredienser

Porsjoner: ca. 20 stk.

6 egg
300 g sukker
300 g meierismør
Ca. 300 g Semper mix (eller Finax)
½ dl potetmel
0,5 dl maisenna
1,5 ts kardemomme

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og la det avkjøles.
  2. Visp en luftig eggedosis av egg og sukker.
  3. Sikt inn mel og kardemomme i eggedosisen. Tilpass mengden mel til du har en glatt og fin røre.
  4. Tilsett det avkjølte smøret til røren. La røren stå i kjøleskapet over natten før den stekes. Dersom røren blir for tykk kan du spe den ut med litt vann.
  5. Stek krumkakene i et krumkakejern, ved å legge en spiseskje røre i midten av jernet. Spray på litt formfett innimellom, slik at krumkakene ikke setter seg fast. Krumkakene trenger ikke lang tid, men er ferdige når de er gyllenbrune. Rull de nystekte krumkakene til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne.
  6. Legg på rist for avkjøling og fjern pinnen rett før den blir helt kald.  

Oppbevar krumkakene i en kakeboks.