Krydret appelsintoddy
Annet 0 - 20 min
Ingredienser
Ca. 4 kopper (800 ml)
2 skiver fersk ingefær
Revet/strimlet skall av ¼ sitron
4 dl ferskpresset appelsinsaft
4 ss lønnesirup
2 kanelstenger
2 stjerneanis
4 dl vann
Eventuelt en skvett rom
Slik gjør du
Skjær to skiver av ingefæren, hver ca. 0,5 cm tykke og fjern skallet. Bruk et zest-jern til å skrelle strimler av sitronskall. Ha dette sammen med resten av ingrediensene i en medium stor kjele. Kok opp, og la det deretter småkoke i 5-10 minutter.
Hell blandingen over i en mugge eller bolle gjennom en sil, slik at du får fjernet krydderne. Du kan nå la konsentratet kjøles ned og oppbevares kaldt frem til bruk eller du kan tilsette ca. 4 dl kokende vann (blandingsforhold 50:50) og nyte med det samme.
Kilde: Julia Døhlen Edin