
Foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen AS
Kyllingsalat med krutonger
Ingredienser
4 porsjoner
2 kyllingfileter
salt og pepper
2 ss olivenolje
2 hjertesalat
200 g cherrytomater
1 agurk
1 rødløk, gjerne lettsyltet
200 g hummus, gjerne ferdigkjøpt (ev. se oppskrift
på ncf.no)
400 g bønner
dressing til servering
Hjemmelagde krutonger
400 g glutenfritt brød, gjerne dagsgammelt
2 ss olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du
Slik gjør du
1. Del dagsgammelt brød i terninger, vend med olje,
salt og pepper og spre utover et stekebrett. Stek i
ovnen på 200 °C til gyllen og sprø. Avkjøl
2. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en
varm panne med olivenolje til gyllen på begge sider
og akkurat gjennomstekt. Avkjøl og skjær i skiver
3. Del opp salat, tomat, agurk og rødløk. Legg lagvis
med bønner, hummus og kylling. Topp med
dressing og sprø krutonger ved servering
Tips!
Vil du lettsylte rødløk kan du skjære den i tynne skiver og marinere den i litt eddik, limejuice, olivenolje, salt og sukker i ca. 30 minutter.