Kyllingsalat-med-krutonger-1200x500 (002).jpg

Foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen AS

Kyllingsalat med krutonger

Salater 20 - 40 min

Skal du ha med salat på tur, kan det være praktisk og fint å legge ingrediensene lagvis på glass. Topp med dressing og hjemmelagde krutonger på rasteplassen.

Ingredienser

4 porsjoner
2 kyllingfileter
salt og pepper
2 ss olivenolje
2 hjertesalat
200 g cherrytomater
1 agurk
1 rødløk, gjerne lettsyltet
200 g hummus, gjerne ferdigkjøpt (ev. se oppskrift
på ncf.no)
400 g bønner
dressing til servering

Hjemmelagde krutonger
400 g glutenfritt brød, gjerne dagsgammelt
2 ss olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du

Slik gjør du
1. Del dagsgammelt brød i terninger, vend med olje,
salt og pepper og spre utover et stekebrett. Stek i
ovnen på 200 °C til gyllen og sprø. Avkjøl


2. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en
varm panne med olivenolje til gyllen på begge sider
og akkurat gjennomstekt. Avkjøl og skjær i skiver


3. Del opp salat, tomat, agurk og rødløk. Legg lagvis
med bønner, hummus og kylling. Topp med
dressing og sprø krutonger ved servering

 

Tips!

Vil du lettsylte rødløk kan du skjære den i tynne skiver og marinere den i litt eddik, limejuice, olivenolje, salt og sukker i ca. 30 minutter.