Kyllingsalat
Salater 0 - 20 min
Ingredienser
4 porsjoner
2 store kyllingbryst eller 4 små
salt og pepper
4 hjertesalat
50 g parmesan
Dressing
0,5 dl tahini
0,5 dl sitronsaft
1 hvitløksfedd, revet
3 ss olivenolje
1 ss yoghurt naturell
40 g revet parmesan
0,5 dl vann
1 klype salt
0,25 ts kajennepepper
Krutonger
4 skiver focaccia
4 ss olivenolje
en god klype flaksalt
en liten neve hakket, frisk rosmarin
Focaccia
3 dl kesam
2 ½ dl vann
½ dl olivenolje
25 g gjær
2 ts psyllium
1 ts sukker
½ ts salt
250 g Semper Mix (e.l. glutenfritt mel)
200 g TORO Fri Lys melblanding (e.l. glutenfritt mel)
Topping
Litt olivenolje, noen klyper flaksalt og hakket, frisk rosmarin
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C og legg et bakepapir på stekebrettet.
- Krydre og stek kyllingbrystene til knapt gjennomstekt og legg til side dekket av folie slik at de kan hvile og bli gjennomstekt på ettervarmen.
- Skjær focacciaen i skiver, så i diagonale staver. Ha dem på bakebrettet og drypp over raust med olivenolje og en god klype flaksalt. Dryss over rosmarin og bland godt med hendene. Bak i ovnen til brødstavene er gylne.
- Lag dressingen ved å blande alt i en liten blender eller med stavmikser. Sett til side.
- Del hjertesalaten i tynne båter på langs. Legg på fat.
- Del kyllingbrystene i skiver og legg på salaten. Fordel over krutonger, litt av dressingen og et dryss av revet parmesan og nykvernet pepper.
Focaccia
- Bland kesam, vann og olje og varm væsken til fingervarm 37 °C.
- Løs opp gjæren i væsken og visp i psyllium.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, bruk helst kjøkkenmaskin.
- Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 35 cm og trykk utover.
- La deigen heve tildekket i ca. 30 minutter.
- Lag «fingerhull» i deigen og drypp over olivenolje, flaksalt og hakket rosmarin.
- Stek midt i ovnen ved 220 °C i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS