Kyllingsalat med rosmarinkrutonger_1280x720.jpg

Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS

Kyllingsalat

Salater 0 - 20 min

Deilig kyllingsalat med rosmarinkrutonger!

Ingredienser

4 porsjoner

2 store kyllingbryst eller 4 små
salt og pepper
4 hjertesalat
50 g parmesan

Dressing
0,5 dl tahini
0,5 dl sitronsaft
1 hvitløksfedd, revet
3 ss olivenolje
1 ss yoghurt naturell
40 g revet parmesan
0,5 dl vann
1 klype salt
0,25 ts kajennepepper

Krutonger
4 skiver focaccia
4 ss olivenolje
en god klype flaksalt
en liten neve hakket, frisk rosmarin

Focaccia
3 dl kesam
2 ½ dl vann
½ dl olivenolje
25 g gjær
2 ts psyllium
1 ts sukker 
½ ts salt
250 g Semper Mix (e.l. glutenfritt mel)
200 g TORO Fri Lys melblanding (e.l. glutenfritt mel)

Topping
Litt olivenolje, noen klyper flaksalt og hakket, frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C og legg et bakepapir på stekebrettet.
  2. Krydre og stek kyllingbrystene til knapt gjennomstekt og legg til side dekket av folie slik at de kan hvile og bli gjennomstekt på ettervarmen. 
  3. Skjær focacciaen i skiver, så i diagonale staver. Ha dem på bakebrettet og drypp over raust med olivenolje og en god klype flaksalt. Dryss over rosmarin og bland godt med hendene. Bak i ovnen til brødstavene er gylne. 
  4. Lag dressingen ved å blande alt i en liten blender eller med stavmikser. Sett til side.
  5. Del hjertesalaten i tynne båter på langs. Legg på fat. 
  6. Del kyllingbrystene i skiver og legg på salaten. Fordel over krutonger, litt av dressingen og et dryss av revet parmesan og nykvernet pepper. 

Focaccia

  1. Bland kesam, vann og olje og varm væsken til fingervarm 37 °C.
  2. Løs opp gjæren i væsken og visp i psyllium.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, bruk helst kjøkkenmaskin.
  4. Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 35 cm og trykk utover.
  5. La deigen heve tildekket i ca. 30 minutter.
  6. Lag «fingerhull» i deigen og drypp over olivenolje, flaksalt og hakket rosmarin. 
  7. Stek midt i ovnen ved 220 °C i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS