Limonade-2_1200x500.gif

Foto: Edin Design

Limonade med rosmarin

Annet 0 - 20 min

Med rosmarin, mynte og vanilje er denne limonaden både sur, søt, fyldig og krydret.

 

Ingredienser

Ca. 2 liter sterk limonade (kan gjerne vannes litt ut)

  • 8 store, økologiske sitroner
  • 2 liter vann
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • 10 stilker med frisk mynte
  • 4 stilker med frisk rosmarin

 

Slik gjør du

  1. Vask fire av sitronene godt.
  2. Del så alle åtte sitronene i to og bruk en juicepresse til å få ut all saften.
  3. Ha saften og de vaskede sitronskallene i en stor bolle som tåler varme.
  4. Kok opp vann i en vannkoker eller kjele.
  5. Del vaniljestangen i to og ta ut frøene. Ha både frø og stang i bollen med sitronene og sitronsaften. Tilsett sukker og friske stilker med mynte og rosmarin som du river opp i litt mindre biter. Bland det hele godt sammen og hell på det kokende vannet.
  6. La limonaden stå og kjøle seg ned på kjøkkenbenken i noen timer, mens du rører litt innimellom slik at alt sukkeret løses opp. Når limonaden er avkjølt, bruker du en sil til å sile av både sitronskall og krydderier. Hell på glassflaske med patentkork og oppbevar i kjøleskapet, eller hell på plastflasker som du fryser. Nytes best kald og kan gjerne spes ut med mer vann.

Tips til piknikkurven: Fyll plastflasker halvfulle med limonaden, frys og fyll på med kaldt vann. På den måten vil limonaden smelte og blande seg med vannet, og du får en litt mildere og iskald drikke med på tur!

Kilde: Edin Design