
Foto: Therese Elstad
Lussekatter
Jul Over 60 min
Ingredienser
Ca. 25 stk.
5 dl H-melk
1 pk gjær til søt deig
1 ss malte psylliumfrøskall
1 ts gurkemeie eller 1 g safran
150 g sukker
1 egg
80 g Jytte Arv
350 g Semper Mix
300 g Schär Mix B
150 g mykt smør i terninger
rosiner til pynt (bløtlegges litt i vann først)
1 egg til pensling
Slik gjør du
- Varm melken til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
- Tilsett resten av ingrediensene unntatt smøret og bland godt. Bruk helst en kjøkkenmaskin (med K-krok).
- Del smøret i terninger og tilsett til deigen litt etter litt mens maskinen går.
- Form til lussekatter i ønsket fasong og pynt med rosiner.
- Etterhev i ca. 30 minutter, pensle med egg.
- Stek lussekattene ved 225 grader 10-12 minutter midt i ovnen.
Kilde: NCF