Lussekatter_1280x720.jpg

Foto: Therese Elstad

Lussekatter

Jul Over 60 min

Ingen Lucia-feiring uten Lussekatter!

Ingredienser

Ca. 25 stk.

5 dl H-melk
1 pk gjær til søt deig
1 ss malte psylliumfrøskall
1 ts gurkemeie eller 1 g safran
150 g sukker
1 egg
80 g Jytte Arv
350 g Semper Mix
300 g Schär Mix B
150 g mykt smør i terninger
rosiner til pynt (bløtlegges litt i vann først)
1 egg til pensling

Slik gjør du

  1. Varm melken til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
  2. Tilsett resten av ingrediensene unntatt smøret og bland godt. Bruk helst en kjøkkenmaskin (med K-krok).
  3. Del smøret i terninger og tilsett til deigen litt etter litt mens maskinen går.
  4. Form til lussekatter i ønsket fasong og pynt med rosiner.
  5. Etterhev i ca. 30 minutter, pensle med egg.
  6. Stek lussekattene ved 225 grader 10-12 minutter midt i ovnen.

Kilde: NCF