
Foto: Edin Design og Foto
Mango- og limesalat med Halloumi
Ingredienser
- ½ mango
- 1 stor avokado
- 1/8 rødløk
- 2 stilker vårløk
- 1-2 never friske korianderblader
- 1 cm rød chili
- salt og pepper
- 1 lime, kun saften
- 1 pakke Halloumi-ost
- Evt. ½ pose baby-leaf salat
Slik gjør du
1. Skjær mango og avokado i terninger. Finhakk rødløk og skjær vårløken i tynne skiver. Rens chilien for frø. Om du liker små hint av chili kan du finhakke den, men om du liker å få et skikkelig sterkt spark i munnen, skjærer du den i skiver. Bland dette sammen i en bolle og skvis saften av ½ lime over. Smak til med salt og pepper. La det stå å marinere seg i 10-15 minutter, mens du griller Halloumi-osten.
2. Pakk ut osten og la den gjerne renne litt fra seg. Legg osten rett på grillen, og la den ligge til den begynner å få en gylden farge, blir litt mykere i konsistensen og får tydelige grillstriper. Snu rundt til du oppnår samme resultat på den andre siden. Del osten opp i biter og fordel over mango-blandingen. Ønsker du en fyldigere salat kan du blande inn ½ - 1 pose med baby-leaf blader. Server gjerne med grillet lime som du presser over.
Tips: Halloumi er en kypriotisk ost som tradisjonelt ble laget av sauemelk, men variantene vi finner i matbutikken i dag er gjerne laget av en blanding av melk fra ku, geit og sau.
Foto: Edin Design og Foto