Marinert biff med coleslaw og deilig dressing
Ingredienser
Marinade:
1 dl kokosmelk
½ dl brunt sukker
2 ts limezest
2 ss limesaft
2 ts glutenfri fiskesaus
2 ts revet fersk ingefær
Coleslaw:
¼ kålhode, evt. bland hodekål og rødkål
2 vårløk
½ rødløk
1 mango
1 liten potte koriander
Dressing:
3 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
1 ss lønnesirup
1 ss glutenfri soyasaus
1 ss olivenolje
1 ss vegetabilsk olje
1 ss sesamolje
1 ts revet fersk ingefær
¼ ts nykvernet pepper
½ ts salt
¼ ts hvitløkspulver
Slik gjør du
1. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle eller zip-lockpose og legg i kjøttet. Sett kaldt og la stå i 4-12 timer.
2. Når man skal steke/grille større kjøttstykker, kan det være lurt å først la det få en god stekeskorpe i pannen, så i ovn på 180 °C med steketermometer. Det er det som er gjort her. Kjøttet (krydret med salt og pepper) fikk en runde i varm stekepanne med litt olje, så i ovn til kjernetemperatur 57 °C. La kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer i det. Med denne temperaturen blir kjøttet medium stekt.
3. Finsnitt kål, vårløk og rødløk. Del mango i små terninger. Hakk koriander og vend inn.
4. Hell over dressing og server med skiver av kjøtt. Kokt ris passer godt her – gjerne med et dryss ristede sesamfrø.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS