
Meksikansk, glutenfri sjokoladekake med amarant
Bakverk 0 - 20 min
Ingredienser
- 225 g kokesjokolade 70 %
- 225 g smør
- 3,5 dl sukker
- 6 store egg
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- 2,5 dl amarantmel
- ½ ts chilipulver (bruk mindre hvis ditt chilipulver er sterkt)
- 2 ts kanel
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader og smør en ca 20-22 cm Ø springform.
- Smelt sjokoladen og smøret over svak varme. Settes til avkjøling.
- Ha sukker og egg i en bolle og visp til luftig ca 3 minutter.
- Ha sjokolade- og smørblandingen oppi eggedosisen og rør forsiktig sammen.
- Sikt inn amarantmel, bakepulver, chilipulver og kanel. Rør sammen uten å ødelegge volumet.
- Hell kakerøren over i springformen og stek i 40-45 minutter til kaken har «satt seg» men samtidig er litt myk i midten.
- Kaken må avkjøles helt før man skjærer i den.
Serveringstips! Dryss gjerne over litt melis og server med pisket krem eller vaniljeis.