Meksikansk-sjokoladekake-med-amaranth-(2)-for-web.jpg

Meksikansk, glutenfri sjokoladekake med amarant

Bakverk 0 - 20 min

Amarant-mel er glutenfritt og har en kraftig, litt nøtteaktig smak. Med det smaksbildet egner amarant seg derfor særlig bra sammen med mørk sjokolade.

Ingredienser

  • 225 g kokesjokolade 70 %
  • 225 g smør
  • 3,5 dl sukker
  • 6 store egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts salt
  • 2,5 dl amarantmel
  • ½ ts chilipulver (bruk mindre hvis ditt chilipulver er sterkt)
  • 2 ts kanel

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader og smør en ca 20-22 cm Ø springform.
  2. Smelt sjokoladen og smøret over svak varme. Settes til avkjøling.
  3. Ha sukker og egg i en bolle og visp til luftig ca 3 minutter.
  4. Ha sjokolade- og smørblandingen oppi eggedosisen og rør forsiktig sammen.
  5. Sikt inn amarantmel, bakepulver, chilipulver og kanel. Rør sammen uten å ødelegge volumet.
  6. Hell kakerøren over i springformen og stek i 40-45 minutter til kaken har «satt seg» men samtidig er litt myk i midten.
  7. Kaken må avkjøles helt før man skjærer i den.

Serveringstips! Dryss gjerne over litt melis og server med pisket krem eller vaniljeis.