Nettversjon av matmuffins fra glutenFRI 1.24.jpg

Deilige, glutenfrie matmuffins

Bakverk 20 - 40 min

Disse lekre matmuffinsene vil gjøre stor suksess både på frokostbordet og i matpakken. Ikke bare smaker de godt, de holder deg også mett lenge. Her får du forslag til tre ulike fyll, så alle kan få sin favoritt.

Ingredienser

Oppskriften gir 12 muffins: 

6 egg

3 dl yoghurt

4 dl glutenfritt lyst mel

1 dl glutenfrie havregryn

1 ts bakepulveren klype salt

200 g revet ost

2 ss olje

 

Tomatfyll:

6 cherrytomater

1 ss frisk timian

½ pk.bacon i terninger

 

Spekeskinkefyll:

2 ss frisk persille

½ pk.spekeskinke

2 ss sesamfrø

 

Sopp & vårløkfyll:

4 stk.sjampinjong

½ pk.bacon

2 strimlede vårløk

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 °C.

2. Pisk eggene lett sammen og rør inn yoghurt.

3. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og salt.

4. Ha i ost og olivenolje.

5. Ønsker du forskjellig type fyll, deler du opp røren i forskjellige boller. Ønsker du bare ett fyll, kan du ha fyllet i bollen du jobber med.

6. Sett muffinsformene i et muffinsbrett, og fordel røren i formene til de er ca. halvfulle.

7. Dryss over sesamfrø og stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til de er gylne.

 

Tips: Frys ned og ta opp når du trenger enkel og god turmat!