Deilige, glutenfrie matmuffins
Ingredienser
Oppskriften gir 12 muffins:
6 egg
3 dl yoghurt
4 dl glutenfritt lyst mel
1 dl glutenfrie havregryn
1 ts bakepulveren klype salt
200 g revet ost
2 ss olje
Tomatfyll:
6 cherrytomater
1 ss frisk timian
½ pk.bacon i terninger
Spekeskinkefyll:
2 ss frisk persille
½ pk.spekeskinke
2 ss sesamfrø
Sopp & vårløkfyll:
4 stk.sjampinjong
½ pk.bacon
2 strimlede vårløk
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Pisk eggene lett sammen og rør inn yoghurt.
3. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og salt.
4. Ha i ost og olivenolje.
5. Ønsker du forskjellig type fyll, deler du opp røren i forskjellige boller. Ønsker du bare ett fyll, kan du ha fyllet i bollen du jobber med.
6. Sett muffinsformene i et muffinsbrett, og fordel røren i formene til de er ca. halvfulle.
7. Dryss over sesamfrø og stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til de er gylne.
Tips: Frys ned og ta opp når du trenger enkel og god turmat!