Middelhavspai_1200x500.jpg

Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen

Middelhavspai

Varmretter Over 60 min

Drøm dere bort til varmere strøk med denne saftige middelhavspaien med tomater og fetaostkrem.

Ingredienser

Lettere paibunn:
250 g fint glutenfritt mel, f.eks. Det glutenfrie verksted pizzabunn melblanding
50 g smør
1,5 dl Kesam original
½ ts salt
Ca. 2 ss vann

Fyll:
150 g fetaost
250 g kremost
1 ts salt
1 ts pepper
1 bunt basilikum, finhakket
400 g cherrytomater
50 g soltørkede tomater
1 rødløk

Til servering:
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss olivenolje
250 g oliven
Ca. 100 g parmaskinke
Friske urter som f.eks. timian, oregano eller basilikum

Slik gjør du

  1. Ha glutenfritt mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin konsistens.
  2. Tilsett Kesam og salt, og kjør maskinen. Tilsett litt og litt vann til deigen klumper seg.
  3. Ta deigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til den blir fast og fin.
  4. Form til en flat disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 200 °C.
  6. Trykk deigen ut i en paiform og stikk bunnen med en gaffel.
  7. Forstek paideigen i ovnen i ca. 10 minutter.
  8. Mos sammen fetaost, kremost, salt og pepper til godt blandet.
  9. Finhakk basilikum og rør inn.
  10. Skjær cherrytomater i to, soltørkede tomater i biter og rødløk i tynne skiver.
  11. Fyll fetaostkrem i bunnen av paideigen og fordel tomater, rødløk og soltørkede tomater på toppen.
  12. Stek i nederst/midten av ovnen i ca. 10-15 minutter (200 °C). Om kantene blir for brune, kan man dekke dem til med litt folie.
  13. Dryss over fetaost, salt og pepper, og drypp over olje. Server med parmaskinke, oliven og friske urter.