
Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen
Middelhavspai
Varmretter Over 60 min
Ingredienser
Lettere paibunn:
250 g fint glutenfritt mel, f.eks. Det glutenfrie verksted pizzabunn melblanding
50 g smør
1,5 dl Kesam original
½ ts salt
Ca. 2 ss vann
Fyll:
150 g fetaost
250 g kremost
1 ts salt
1 ts pepper
1 bunt basilikum, finhakket
400 g cherrytomater
50 g soltørkede tomater
1 rødløk
Til servering:
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss olivenolje
250 g oliven
Ca. 100 g parmaskinke
Friske urter som f.eks. timian, oregano eller basilikum
Slik gjør du
- Ha glutenfritt mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin konsistens.
- Tilsett Kesam og salt, og kjør maskinen. Tilsett litt og litt vann til deigen klumper seg.
- Ta deigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til den blir fast og fin.
- Form til en flat disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Trykk deigen ut i en paiform og stikk bunnen med en gaffel.
- Forstek paideigen i ovnen i ca. 10 minutter.
- Mos sammen fetaost, kremost, salt og pepper til godt blandet.
- Finhakk basilikum og rør inn.
- Skjær cherrytomater i to, soltørkede tomater i biter og rødløk i tynne skiver.
- Fyll fetaostkrem i bunnen av paideigen og fordel tomater, rødløk og soltørkede tomater på toppen.
- Stek i nederst/midten av ovnen i ca. 10-15 minutter (200 °C). Om kantene blir for brune, kan man dekke dem til med litt folie.
- Dryss over fetaost, salt og pepper, og drypp over olje. Server med parmaskinke, oliven og friske urter.