Nistepakkebrødet_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Nistepakkebrødet

Bakverk Over 60 min

Sunt og godt brød til nistepakken.

Ingredienser

Oppskriften gir 1 brød i 1,5 liters form

½ pk gjær
5 dl lunkent vann
125 g bokhveteflak
1 ss psyllium
1 dl linfrø eller chiafrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ss lys sirup
½ dl rapsolje
100 g Jyttemjøl Teff
150 g Schär Fiberbakst

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet.
  2. Bland alle ingrediensene godt, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
  3. Deigen forheves i bakebollen ca. 30 minutter før den has over i formen.
  4. Etterhev deigen ca. 30 minutter i brødformen. Strø gjerne sesamfrø på toppen.
  5. Stekes nederst i ovnen på 200 grader ca. 50 minutter.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen