Nistepakkebrødet
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Oppskriften gir 1 brød i 1,5 liters form
½ pk gjær
5 dl lunkent vann
125 g bokhveteflak
1 ss psyllium
1 dl linfrø eller chiafrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ss lys sirup
½ dl rapsolje
100 g Jyttemjøl Teff
150 g Schär Fiberbakst
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet.
- Bland alle ingrediensene godt, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
- Deigen forheves i bakebollen ca. 30 minutter før den has over i formen.
- Etterhev deigen ca. 30 minutter i brødformen. Strø gjerne sesamfrø på toppen.
- Stekes nederst i ovnen på 200 grader ca. 50 minutter.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen