Nordlandslefser_1280x720.jpg

Foto: Therese Elstad

Nordlandslefser

Jul Over 60 min

Tykke og myke lefser som stekes på takke eller i tørr stekepanne. 

Ingredienser

Ca. 15 lefser 

1 boks seterrømme
2 ½ dl kefir
250 g sukker
2 ts natron
500 g Semper Mix
100 g Jytte Arv

Forslag til fyll:
125 g smør
125 g melis
1 eggeplomme (valgfritt)
1 ts vaniljesukker
kanel, mengde etter smak
 

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene lett sammen for hånd. Deigen skal være som marsipan. 
  2. Del deigen i ca. 15 like store emner og kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykkelse. Ev. kan du kjevle ut hele deigen til 5 mm tykkelse og stikke ut runde former med en kakeform på ca. 15 cm i diameter.
  3. Bruk gjerne et lokk, ca. 15 cm i diameter som mal for å få dem like store.
  4. Stekes på takke eller i tørr stekepanne. 

Fyll:

  1. Rør smør og melis hvitt.
  2. Tilsett vaniljesukker og eventuelt litt kanel.
  3. Smør lefsene og legg dem to og to sammen før de eventuelt deles opp.

Tips!
Denne oppskriften kan godt dobles når du baker til eget bruk, spesielt siden lefser kan fryses.

Kilde: NCF