Nyttårskake med eple og fiken
Jul Over 60 min
Ingredienser
1 kake
Kakebunn
3 egg
2,5 dl solsikkeolje
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts muskat
300 g fint glutenfritt mel
200 g gulrot, revet
1 eple, revet
100 g tørket fiken, grovhakket
Ostekrem
200 g smør, romtemperert
400 g kremost naturell
1 pk melis (500 g)
1 ss vaniljesukker
½ sitron, saft og skall
Pynt
1 tørket fiken
1 håndfull bær (aroniabær,
solbær, blåbær)
1 stjerneskudd
Slik gjør du
Mål opp alle ingrediensene, riv gulrot og eple og grovhakk tørket fiken.
- Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin til blandingen er luftig.
- Sikt inn de tørre ingrediensene, revet gulrot, revet eple og fiken, og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
- Ha røren i en smurt kakeform på ca. 18-20 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. halvannen time. Fordel ev. røren i to kakeformer og reduser steketiden noe. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en trepinne ned i kaken. Avkjøl.
- Lag ostekrem. Ha smør, kremost, melis, vaniljesukker og skall og saft av sitron i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen er luftig og hvit.
- Del kakebunnen i to og legg den ene bunnen på et serveringsfat.
- Smør på litt av ostekremen og legg den andre bunnen oppå.
- Smør på resten av ostekremen så det dekker hele kaken.
- Pynt kaken med fiken og bær du har tilgjengelig.
- Pynt kaken med et stjerneskudd. Oppbevares kjølig frem til servering.
Tips: Har du ikke tørket fiken kan du bruke annen tørket frukt eller mørk sjokolade.
Oppskrift/foto: Therese Elstad