Nyttårskake med eple og fiken

Jul Over 60 min

En kake som passer til jul eller nyttår – enkel å lage, men får samtidig gjestene i ekstase!

Ingredienser

1 kake

Kakebunn
3 egg
2,5 dl solsikkeolje
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts muskat
300 g fint glutenfritt mel
200 g gulrot, revet
1 eple, revet
100 g tørket fiken, grovhakket

Ostekrem
200 g smør, romtemperert
400 g kremost naturell
1 pk melis (500 g)
1 ss vaniljesukker
½ sitron, saft og skall

Pynt
1 tørket fiken
1 håndfull bær (aroniabær, 
solbær, blåbær)
1 stjerneskudd

Slik gjør du

  1. altMål opp alle ingrediensene, riv gulrot og eple og grovhakk tørket fiken.
  2. Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin til blandingen er luftig. 
  3. Sikt inn de tørre ingrediensene, revet gulrot, revet eple og fiken, og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
  4. Ha røren i en smurt kakeform på ca. 18-20 cm i diameter. 
  5. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. halvannen time. Fordel ev. røren i to kakeformer og reduser steketiden noe. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en trepinne ned i kaken. Avkjøl.
  6. Lag ostekrem. Ha smør, kremost, melis, vaniljesukker og skall og saft av sitron i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen er luftig og hvit. 
  7. Del kakebunnen i to og legg den ene bunnen på et serveringsfat.
  8. Smør på litt av ostekremen og legg den andre bunnen oppå. 
  9. Smør på resten av ostekremen så det dekker hele kaken. 
  10. Pynt kaken med fiken og bær du har tilgjengelig.
  11. Pynt kaken med et stjerneskudd. Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips: Har du ikke tørket fiken kan du bruke annen tørket frukt eller mørk sjokolade.

Oppskrift/foto: Therese Elstad