
Ovnsbakt, glutenfri langpanne-pannekake
Bakverk 0 - 20 min
Ingredienser
Oppskriften gir 4 porsjoner (bruk form på 20x30 cm)
Pannekakerøren:
4 egg
2 ss lønnesirup
4–6 ss kesam
1 dl lettmelk
4 dl lettkokte glutenfrie havregryn
4 ss glutenfritt fint mel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 ss smør til smøring av form
Topping 1:
1 eple rødt
1 ss hakkede valnøtter
Topping 2:
1 ss jordbærsyltetøy
5 jordbær
Topping 3:
50 g mørk sjokolade
1 ss hakkede mandler
Topping 4:
1 ss blåbær
1 ss smør
1 ss sukker
1 ts kanel
Slik gjør du
- Skru ovnen på 200 °C.
- Ha egg, lønnesirup, kesam, melk, havregryn, mel, natron og vaniljesukker i en bolle.
- Bruk en stavmikser eller blender og bland alt godt sammen til en klumpfri røre.
- Smør en langpanne med smør, eller bruk bakepapir for at langpannekaken ikke skal sitte fast i formen.
- Pynt toppen med det du ønsker. Her har vi brukt en kombinasjon av epler i skiver sammen med valnøtter, jordbærsyltetøy sammen med friske jordbær, mørk sjokolade sammen med hakkede mandler og blåbær sammen med en blanding laget av smør, sukker og kanel.
- Sett langpannekaken i ovnen og stek i 8–10 minutter, eller til den er gyllen.
- Server med en gang, gjerne med en klatt rømme og friske bær.
Tips!
Følg nøye med pannekaken - for steker den for lenge, kan den bli tørr!
Oppskrift og foto: Therese Elstad