Langpanne pannekake web.jpg

Ovnsbakt, glutenfri langpanne-pannekake

Bakverk 0 - 20 min

Hvorfor ikke lage pannekake i ovnen? Her kan du variere med ulike toppinger, slik at alle i familien kan få hver sin favoritt. Oppskriften gir en stor langpannekake.

Ingredienser

Oppskriften gir 4 porsjoner (bruk form på 20x30 cm)

Pannekakerøren:

4 egg

2 ss lønnesirup

4–6 ss kesam

1 dl lettmelk

4 dl lettkokte glutenfrie havregryn

4 ss glutenfritt fint mel

2 ts natron

2 ts vaniljesukker

1 ss smør til smøring av form

Topping 1:

1 eple rødt

1 ss hakkede valnøtter

Topping 2:

1 ss jordbærsyltetøy

5 jordbær

Topping 3:

50 g mørk sjokolade

1 ss hakkede mandler

Topping 4:

1 ss blåbær

1 ss smør

1 ss sukker

1 ts kanel

Slik gjør du

  1. Skru ovnen på 200 °C.
  2. Ha egg, lønnesirup, kesam, melk, havregryn, mel, natron og vaniljesukker i en bolle.
  3. Bruk en stavmikser eller blender og bland alt godt sammen til en klumpfri røre.
  4. Smør en langpanne med smør, eller bruk bakepapir for at langpannekaken ikke skal sitte fast i formen.
  5. Pynt toppen med det du ønsker. Her har vi brukt en kombinasjon av epler i skiver sammen med valnøtter, jordbærsyltetøy sammen med friske jordbær, mørk sjokolade sammen med hakkede mandler og blåbær sammen med en blanding laget av smør, sukker og kanel.
  6. Sett langpannekaken i ovnen og stek i 8–10 minutter, eller til den er gyllen.
  7. Server med en gang, gjerne med en klatt rømme og friske bær.

Tips!

Følg nøye med pannekaken - for steker den for lenge, kan den bli tørr!

 

Oppskrift og foto: Therese Elstad