Pasta med reker
Varmretter 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
1 kg reker
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
0,5 dl kremfløte
1 sitron
400 g tagliatelle eller annen båndspagetti
2 potter dill
100 g sukkererter
Slik gjør du
- Rens rekene og ta vare på skallet.Legg rekene til side.
- Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte sammen med olivenolje. La det surre på middels varme noen minutter. Ha i rekeskallet, sett opp varmen litt og la det surre mens du rører, i 3-4 minutter.
- Hell på vann, til det akkurat dekker. La putre i 30 minutter. Sil av og ha kraften tilbake i gryta. Kok inn til 2-3 dl. Hell i fløte. Kok opp og sett til side.
- Kok pasta til akkurat al dente.
- Sett kraften på platen igjen, smak til med sitron, ha i pasta og gi et raskt oppkok.
- Hakk dill og ha det i pastaen sammen med rekene. Snitt sukkerertene og dryss på toppen. Server!
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS