Pasta med reker, dill og sitron_1280x720.jpg

Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS

Pasta med reker

Varmretter 40 - 60 min

Deilig pastarett med høy kosefaktor!

Ingredienser

4 porsjoner
1 kg reker
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
0,5 dl kremfløte
1 sitron
400 g tagliatelle eller annen båndspagetti
2 potter dill
100 g sukkererter 

Slik gjør du

  1. Rens rekene og ta vare på skallet.Legg rekene til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte sammen med olivenolje. La det surre på middels varme noen minutter. Ha i rekeskallet, sett opp varmen litt og la det surre mens du rører, i 3-4 minutter. 
  3. Hell på vann, til det akkurat dekker. La putre i 30 minutter. Sil av og ha kraften tilbake i gryta. Kok inn til 2-3 dl. Hell i fløte. Kok opp og sett til side. 
  4. Kok pasta til akkurat al dente. 
  5. Sett kraften på platen igjen, smak til med sitron, ha i pasta og gi et raskt oppkok. 
  6. Hakk dill og ha det i pastaen sammen med rekene. Snitt sukkerertene og dryss på toppen. Server! 

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS