Pekingribbe med glutenfrie kinesiske pannekaker.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Pekingribbe med glutenfrie kinesiske pannekaker

Jul 40 - 60 min

Prøv denne spennende asiatiske vrien på ribbe. 

Ingredienser

Kinesiske pannekaker:
450 g Semper Fin Mix
3 dl kokende vann
1 ss solsikkeolje
1 ts psyllium
1 dl vann
5 ss sesamolje

Pekingribbe:
400 g ferdigstekt ribbe
2 ts kinesisk five spice-krydder
2 ts finrevet ingefærrot
1 ss smør
2 ss hoisinsaus

Til servering:
2 gulrøtter
4 vårløk
1 agurk
2 dl glutenfri hoisinsaus - f.eks. fra Wild Fire Foods
1 dl frisk koriander

 

Eller du kan lage glutenfri Hoisinsaus selv:
6 ss brunt sukker
3 ss sorte, kokte bønner
1 hvitløksfedd
3 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
4 ss vann
2 ss glutenfri soyasaus
½ - 1 ts kinesisk five-spice krydder (Szechuan-pepper, nellik, fenikkelfrø, anis, kanel i ca. like deler. Noen bytter ut fennikel med ingefær.)
1 ts sesampasta (tahini)
½ ts sterk chilisaus, f.eks. Sriracha saus
1-2 ss Maizena

Slik gjør du

Kinesiske pannekaker:
Bland mel, kokende vann og olje sammen. Rør ut psyllium med kaldt vann og vend raskt inn i melblandingen. Elt deigen godt sammen til en smidig konsistens, pakk i plast og la hvile i 30 minutter. Del i tre emner og rull til pølser. Del hvert emne i 10 og trill til kuler. Press kulene flate med hånden og pensle halvparten med sesamolje. Legg en upenslet pannekake på toppen av hver av de penslede og kjevle dem tynne sammen, ca. 15 cm i diameter.

Stek de doble pannekakene på begge sider i en varm stekepanne på middels. Løft pannekakene ut av pannen og dra dem forsiktig fra hverandre, oljelaget vil gjøre det mulig. Legg pannekakene lagvis under et fuktig klede mens du steker resten.

Tips: Pannekakene kan lages dagen før. Oppbevar dem pakket inn i et lett fuktig håndkle med plast rundt i romtemperatur. Damp pannekakene i en dampkurv eller i ovn pakket i folie rett før servering slik at de er varme.

 

Pekingribbe:
Sett ovnen på 220 °C. Del ribbe i skiver eller samle ribberestene og vend med five spice-krydder. Fordel utover en ildfast form og dryss over finrevet ingefær. Fordel smør i små biter utover og drypp over hoisinsaus. Dekk formen med folie og varm i ovnen i ca. 20 minutter. Ta av folien og vend kjøttet rundt. Stek videre i ca. 5 minutter. Skjær gulrot, vårløk og agurk i tynne strimler. Server kinesiske pannekaker med ribbe, grønnsaker, ekstra hoisinsaus og grovhakket koriander.

 

Hjemmelaget glutenfri Hoisinsaus:
Ha alle ingrediensene unntatt Maizena i en foodprosessor eller stavmikser og kjør til alt er most. Ha det over i en kjele. Rør ut Maizena med litt vann og bland i. Kok opp til det tykner. Ha eventuelt i mer Maizena til du får den ønskede tykkelsen. Smak på sausen og juster med krydder. Hell det over i et glass med tett lokk, og oppbevar i kjøleskap.

Tips: Liker du peanøttsmak, kan du også tilsette 1-2 ss med peanøttsmør.