Pepperkakemuffins
Ingredienser
Ca. 6 store eller 10 små muffins
Pepperkakemuffins
100 g smør
3 dl brunt sukker
3 egg
2 dl Semper Mix
½ dl Jyttemel original
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ½ ts malt ingefær
1 ½ ts nellik
1 dl seterrømme
Gløggsirup
2 dl gløgg, f.eks. Tomtegløgg
Smørkrem
100 g smør, romtemperert
300 g melis
60 g kremost naturell
2 ss appelsinsaft
1 ts vaniljesukker
Til pynt
6-8 glutenfrie pepperkaker
Slik gjør du
Pepperkakemuffins
Sett ovnen på 175 °C. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang. Sikt mel, bakepulver og krydder i blandingen. Tilsett rømme og bland alt godt sammen. Fyll røren i stive muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne så de ikke renner utover. Fyll formene 2/3 fulle. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl helt.
Gløggsirup
Lag gløgg til sirup ved ha gløgg i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter under omrøring til den tykner og får en sirup-konsistens. Avkjøl helt.
Smørkrem
Pisk romtemperert smør og melis luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller bruk en miksmaster. Pisk inn kremost og vaniljesukker til godt blandet, ca. 1 minutt. Fyll smørkremen i sprøytepose og dekorerer muffinsene. Knust pepperkaker og dryss over og topp med gløggsirup.
Oppskrift: Therese Elstad