Harde glutenfrie peppernøtter
Ingredienser
½ kg sirup
½ kg sukker
1 dl (laktosefri) kremfløte eller Odense Erlet fløteerstatning*
125 g smør eller Soft Spesial*
1 ts pepper
½ ts natron
400 g Jyttemel, grønn pakke
500-600 g Semper finmix
* melkefri alternativer
Slik gjør du
1. Kok opp alle ingrediensene utenom melet.
2. Sikt deretter melet inn i røren og bland det raskt sammen. Ikke lag deigen for fast, tilsett heller mer mel under utbakingen.
3. Ta kjelen av plata, men hold deigen varm. Dekk den gjerne med plast og lokk, men pass på så den ikke blir brent.
4. Ta litt og litt deig på bordet. Er deigen for løs, kan du kna inn mer mel. Lag pølser og del i biter som trilles runde.
5. Legg kulene på bakepapirkledd stekebrett og stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!
Peppernøttene er harde, så de bør suges. De smaker fortreffelig sammen med kaffe.
Kilder: Tove Fjellgaard Johansen, Julia Døhlen Edin