Glutenfrie pitabrød med rosmarin
Ingredienser
8 stk
1 pk. Toro lys glutenfri melblanding (eller 375 g tilsvarende glutenfritt mel)
3 ½ dl lunkent vann
50 g fersk gjær
1 ts honning
frisk rosmarin
olivenolje
flaksalt
Slik gjør du
1. Varm opp vannet til fingervarmt, ha i en bakebolle. Tilsett honning og rør ut gjæren.
2. Tilsett mel og rør til godt blandet.
3. La stå 30 minutter dekket med plastfolie.
4. Ha deigen på benken og ha godt med olje på hendene. Del i åtte emner og trill lett til kuler. Klem ned slik at du får CD-store rundinger. Klem inn rosmarin på siden som ligger opp.
5. Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på middels til høy varme. Legg rundingene med rosmarin-siden ned og stek til de blir gylne. Trykk gjerne ned rosmarin på den siden som ligger opp, og snu når undersiden er klar. Dryss på litt flaksalt.
Tips!
Andre urter som timian og oregano passer også. Vil du ha smak av hvitløk, kan du skrape med et halvt fedd på pitabrødene med en gang de er ferdigstekte.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS